WoonKeur

Bouwkundige inspectie nodig?

Een bouwtechnische keuring geeft u zekerheid over de bouwkundige staat en de staat van onderhoud van een woning. Bij aankoop van een woning voldoet u aan de onderzoeksplicht als u een bouwkundige inspectie laat uitvoeren.

Aankoopkeuring met bouwkundig rapport

Als u een woning koopt, heeft u als woningkoper een onderzoeksplicht. Dit houdt in dat u onderzoek dient te doen naar de staat van de woning. Een bouwtechnische keuring biedt hierbij uitkomst. Op deze manier voldoet u niet alleen aan de onderzoeksplicht, maar heeft u ook inzicht in eventuele gebreken. 

Tijdens een bouwtechnische keuring inspecteert de bouwkundige uw woning. Bij een bouwkundige keuring worden alle details van de woning bekeken. U kunt hierbij denken aan de staat van het metselwerk, maar ook het schilderwerk wordt grondig bekeken. Hij maakt hierbij foto's en aantekeningen om achteraf een bouwkundig rapport op te kunnen stellen. In het bouwkundig rapport vindt u uiteindelijk alle bouwkundige details van uw woning inclusief aandachtspunten. U heeft dus niet alleen informatie over de staat van de woning, u heeft direct een lijstje met punten die opgepakt kunnen worden. 

*Bij een bouwkundige meeloopkeuring dient u zelf aanwezig te zijn om aantekeningen te maken. De bouwkundige voert de bouwkundige inspectie hetzelfde uit, maar maakt geen bouwkundig rapport op. De informatie die u dus normaliter in een rapport zou krijgen, dient u zelf op papier te zetten. 

Bouwkundige keuring aanvragen